To Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS σε συνεργασία με το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας,  υλοποιούν, το πρότυπο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα «ANIMUS- ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Παίζω και μαθαίνω για τη διαφορετικότητα».

Ο Όμιλος ANIMUS στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ANIMUS KIDS Experience Learn & Play για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η πρωτοτυπία, η ευελιξία του προγράμματος να προσαρμόζεται σε διαφορετικά πλαίσια και η συνεχής κοινωνική προφορά του Ομίλου έδωσε την αφορμή  για συνέργεια μεταξύ του Ομίλου ANIMUS και του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου.

Στόχος είναι η  εξοικείωση και  την ευαισθητοποίηση παιδιών  και εκπαιδευτικών σε θέματα αναπηρίας και κοινωνικού ρατσισμού μέσα από μια βόλτα … στο Μουσείο.

Το πρόγραμμα βασίζεται στο βιβλίο «Η Γειτονιά μας» μια δημιουργική συνεργασία της Λένας Χαιδούτη (επιμέλεια) και του Γιώργου Στεργιούλα (εικονογράφηση) με τον Όμιλο ANIMUS.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο και απευθύνεται σε παιδιά  6 έως 8 ετών, της πρώτης και της δεύτερης τάξης του δημοτικού και είναι προσαρμοσμένο στο πλαίσιο του Μουσείου.

Μια «γειτονιά» με 5 τρισδιάστατα σπιτάκια  μέσα στο Λαογραφικό  περιμένει τα παιδιά να την ανακαλύψουν με τη βοήθεια των εμψυχωτών.Μέσα από το παιχνίδι σε αυτήν τη γειτονιά τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη διαφορετικότητα και ανακαλύπτουν αντικείμενα του Μουσείου. Καλλιεργείται η ενσυναίσθηση. ο σεβασμός και  ενθαρρύνεται η αποδοχή.

Την επιστημονική επιμέλεια και συντονισμό  του προγράμματος  έχει η κα. Ειρήνη Κουκουράβα Υπεύθυνη Ψυχολογικής Υποστήριξης του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας AΝΙΜUS και η κα Φανή Καλοκαιρινού, Διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας.  Τη δράση υποστηρίζουν εξειδικευμένοι θεραπευτές και επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου.

Το πρόγραμμα  θα υλοποιείται στο Λαογραφικοό Ιστορικό Μουσείο στην οδό  Γ. Γουργιώτη, (Πάροδο οδού Φαρσάλων) από τις 10/2/20 και για δύο περίπου μήνες, κάθε Δευτέρα 9.00-11.00 κατόπιν συνεννόησης. Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο ώρες.

Δηλώσεις συμμετοχής  στο τηλ του Μουσείου 2410239446.

Η συμμετοχή όλων των σχολείων στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.