Τηλεφωνικό Κέντρο 2410-851851|info@animus.com.gr

Λογοθεραπεία

Λογοθεραπεία2018-07-15T20:32:47+00:00

Το τμήμα λογοθεραπείας αξιολογεί και παρέχει θεραπευτικό έργο σε παιδιά με εκ γενετής ή επίκτητα προβλήματα, εφήβους και ενήλικες με νευρολογικές ή εκφυλιστικές παθήσεις και ηλικιωμένους που έχουν υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια ή εκφυλιστικές παθήσεις ΚΝΣ, όπως άνοια ή νόσος Alzheimer.

Το φάσμα των διαταραχών που αντιμετωπίζονται είναι ευρύ και περιλαμβάνει προβλήματα κατάποσης, λόγου και ομιλίας, κατανόησης και επικοινωνίας και προβλήματα γραπτού λόγου.

Ο λογοθεραπευτής, μετά τη λήψη ιστορικού, αξιολογεί με εξειδικευμένες τεχνικές τις τυχόν δυσκολίες, θέτει τη διάγνωση και προτείνει την καλύτερη θεραπευτική παρέμβαση. Βοηθά στην αναγνώριση των επιπτώσεων που επιφέρουν οι διαταραχές του λόγου και της επικοινωνίας στις καθημερινές δραστηριότητες των πασχόντων, αλλά και στις θεραπευτικές παρεμβάσεις των άλλων θεραπευτών.

Ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με τον ασθενή, υποκαθιστά την αδυναμία επικοινωνίας με άλλες τεχνικές υψηλής τεχνολογίας, του μαθαίνει όλα τα είδη επικοινωνίας με μεγαλύτερο βάρος στην λεκτική επικοινωνία και επανεκπαιδεύει τις νοητικές λειτουργίες συνειρμού, μνήμης, προσοχής και εκφραστικού λόγου, διευκολύνοντας τις θεραπευτικές παρεμβάσεις και των άλλων θεραπευτών της ομάδας αποκατάστασης.

Στο τμήμα αυτό πραγματοποιείται και η εκτίμηση και αντιμετώπιση βαρέως πασχόντων ασθενών με τραχειοστομία και γαστροστομία.