Σε μία ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, η Διοίκηση, το προσωπικό, ασθενείς και οι οικογένειες τους, καθώς και πλήθος Λαρισαίων που ανταποκρίθηκε στην ανοικτή πρόσκληση, γιόρτασαν τη συμπλήρωση 15 ετών λειτουργίας και προσφοράς στον συνάνθρωπο του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Palace, ήταν αφιερωμένη στη Ψυχή (στα λατινικά Animus) του όλου παράτολμου εγχειρήματος που ξεκίνησε τον Μάη του 2008: στους ανθρώπους του.

Όλους αυτούς, ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που έφεραν και φέρνουν καθημερινά την ιατρική γνώση, την εμπειρία, την τεχνογνωσία, τη φροντίδα, το νοιάξιμο, την αγάπη, το πάθος και την εμπιστοσύνη στη συνάντηση με τη διαρκή επενδυτική προσπάθεια στην αρτιότητα και πληρότητα όλων των αναγκαίων, στην κοινή αποστολή η Ψυχή να νικήσει το όποιο πεπρωμένο.

Σε όλους αυτούς αναφέρθηκε και ευχαρίστησε θερμά στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ομίλου Animus, Αχιλλέας Νταβέλης, επιχειρώντας παράλληλα μία μικρή αναδρομή στη γέννηση του «πνευματικού παιδιού του» -όπως χαρακτήρισε το Animus- και αποκαλύπτοντας τι ήταν αυτό που ώθησε τον ίδιο και την οικογένεια του στην απαρχή του εγχειρήματος.

Βραβεύσεις των μαχητών της ζωής

Η συγκίνηση έφτασε στην κορύφωσή της τη στιγμή των βραβεύσεων. Η αρχή έγινε με την Σταματία Σταμπουλή, η οποία βραβεύτηκε από τον Αχιλλέα Νταβέλη. Η νεαρή Θεσσαλονικιά θα συνεχίσει πλέον την προσπάθεια της για να ενταχθεί στην Παραολυμπιακή Εθνική Ομάδα του στίβου με την χορηγική υποστήριξη του Ομίλου Animus.

Ακολούθησε οι βράβευση τριών ακόμη μαχητών της ζωής, της Στυλιανή Ζολώτα, του Ηλία Κουτσιμανή και του Ανέστη Λαζαρίδη, οι οποίοι δέχθηκαν τιμητικές πλακέτες από τους Γιάννη Νταβέλη, Κώστα Αγοραστό και Απόστολο Καλογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ακόμη βιντεοσκοπημένο μήνυμα του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, όπως και αντίστοιχο ηχογραφημένο του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη. με τα εύσημα και τις ευχές αμφότερων.

Τo παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, οι υποψήφιοι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Στέλλα Μπίζιου, Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ντίνος Γιαννακόπουλος,  εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της πόλης, σύσσωμη η ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΛ και πλήθος Λαρισαίων.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος της FORMediaTV, Δημήτρης Τάκης.

Μπορείτε να δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ καθώς και όλη την εκδήλωση στους παρακάτω συνδέσμους όπως τα επιμελήθηκαν οι συνεργάτες τoυ δημοσιογραφικού οργανισμού 21 ΑdMedia.

https://www.formedia.gr/2023/05/06/animus-ekdilosi-15-chronia-photostory/

https://www.youtube.com/watch?v=bOoSm786lL4

https://www.formedia.gr/2023/05/05/205196/