Robotics Technology

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

EKSO GT  EXOSKELETON ΤΗΣ BIONICS

To KAA ANIMUS  έχει προσθέσει στο στόλο του ένα μοναδικό σύστημα εξωσκελετού , ρομποτικά υποβοηθούμενης βάδισης.

Το σύστημα EKSO GT κατασκευάζεται στο Richmond California των ΗΠΑ και οι τεχνολογικές του καινοτομίες αποτελούν το επιστέγασμα μακρόχρονης επιστημονικής έρευνας στο διακεκριμένο Πανεπιστήμιο BERKELEY, USA. Είναι το μοναδικό σύστημα που έλαβε έγκριση από το FDA για χρήση σε ασθενείς με ημιπληγία μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και σε ασθενείς με παραπληγία μετά από κάκωση νωτιαίου μυελού ΚΝΜ επίπεδο βλάβης Θ4-Ο5.

Επίσης και σε ασθενείς με υψηλό επίπεδο ατελούς βλάβης Α7-Θ3 (ASIA D).

Είναι ιατρική συσκευή κλάσης I σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία και κλάσης II σε Ευρώπη.

Το Ekso GT είναι ένας φορέσιμος  ρομποτικός εξωσκελετός ο οποίος επιτρέπει την ορθοστάτηση και την βάδιση με φυσιολογικό πρότυπο και πλήρη φόρτιση σε κλινικό περιβάλλον αποκατάστασης.

Η βάδιση επιτυγχάνεται μέσω αλλαγών του κέντρου βάρους του χρήστη οι οποίες ενεργοποιούν ειδικούς αισθητήρες που δίνουν ώθηση σε κάθε νέο βήμα.

Η τεχνολογία του επιτρέπει :

 • Την έγκαιρη κινητοποίηση και επανεκπαίδευση λειτουργικής βάδισης ασθενών σε αρχικά στάδια
 • Υψηλή συχνότητα χρήσης  και βηματισμού υψηλής έντασης σε φυσικό περιβάλλον!
 • Βελτίωση ισορροπίας, ταχύτητας , αντοχής, ανεξαρτησίας
 • Δυνατότητα εφαρμογής διαφορετικής δύναμης στα δύο κάτω άκρα για καλύτερο πρότυπο βάδισης
 • Συμμετοχή της δύναμης του ίδιου του ασθενή
 • Εξατομικευμένη θεραπεία

Είναι εύκολο στη εφαρμογή και την χρήση από εξειδικευμένους και πιστοποιημένους θεραπευτές.

Δευτερογενή οφέλη της θεραπείας:

 • Μείωση περιφερικού νευροπαθητικού πόνου
 • Κινητοποίηση πεπτικού συστήματος
 • Αύξηση αιματικής κυκλοφορίας
 • Βελτίωση οστικής πυκνότητας
 • Επιτάχυνση μεταβολισμού

Σήμερα χρησιμοποιείται σε 130   πιστοποιημένα ΚΑΑ στον κοσμο με πολλές δοκιμές και παράλληλες επιστημονικές μελέτες και δημοσιεύσεις σε έγκυρα ακαδημαϊκά περιοδικά.

ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗΣ ΒΑΔΙΣΗΣ (LOKOMAT)

Το ρομποτικό σύστημα καθοδηγούμενης/υποβοηθούμενης βάδισης LOKOMAT της Hocoma είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει ο τομέας της υψηλής τεχνολογίας στη νευρολογική αποκατάσταση, στοχεύοντας στη νευροπλαστικότητα του εγκέφαλου. Αποτελείται από μια ρομποτική συσκευή βάδισης που προσαρμόζεται πλήρως στο σώμα του ασθενή, ένα ηλεκτρικό διάδρομο και μια ειδική μονάδα ανάρτησης.

Η συσκευή βάδισης αποτελείται από δύο ρομποτικά μέλη, ένα για κάθε πόδι. Στο κάθε μέλος υπάρχει μια άρθρωση για το ισχίο, μία για το γόνατο καθώς και 4 ειδικοί ανιχνευτές, οι οποίοι δίνουν διαρκώς πληροφορίες για την ποιότητα και το εύρος της κίνησης, καθώς και για το ποσοστό συμμετοχής του ασθενή στην κίνηση. Ολόκληρο το σύστημα ελέγχεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή για την ρύθμιση των παραμέτρων και επιπρόσθετα κρατάει πλήρες αρχείο για κάθε ασθενή.

Το βασικό του πλεονέκτημα, σε σχέση με παρόμοια μηχανήματα, είναι ότι δημιουργεί ένα ιδανικό πρότυπο βάδισης (όμοιο του φυσιολογικού), το οποίο σε συνδυασμό με την επαναληψιμότητα αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αποκατάσταση και την επανένταξη του ασθενή στην καθημερινότητα. Βασίζεται στη θεωρία που υποστηρίζει ότι μόνο μέσα από μεγάλο αριθμό επαναλήψεων της κίνησης, με μεγάλη ακρίβεια, μπορεί να επιτευχθεί μια  νέα κίνηση ή η ποιοτική βελτίωση της ήδη υπάρχουσας.

 

Η αποτελεσματικότητά του αποδεικνύεται από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ενώ χρησιμοποιείται από τα μεγαλύτερα κέντρα αποκατάστασης παγκοσμίως.

Η χρήση του LOKOMAT ενδείκνυται στις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Κακώσεις νωτιαίου μυελού
 • Αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια
 • Σκλήρυνση κατά πλάκας
 • Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
 • Εγκεφαλική παράλυση
 • Νόσο Parkinson
 
 

ARMEO SPRING

To ArmeoSpring περιλαμβάνει ένα ρυθμιζόμενο σύστημα ανάρτησης (εξωσκελετός) για το άνω άκρο, που συνδέεται με ένα δυσδιάστατο διαδραστικό σύστημα εικονικής πραγματικότητας (ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία οθόνη) (Colomer et al., 2012; Hamzah et al., 2018).

Εργοθεραπεία ANIMUS

Επίσης, επιτρέπει την προσαρμογή (μείωση ή αύξηση) των βαθμών ελευθερίας κατά την κίνηση του άνω άκρου ανάλογα με τις δυνατότητες του ασθενή. Τέλος, δίνει την δυνατότητα εξατομικευμένων ρυθμίσεων ανάλογα με τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά αλλά και τις κινητικές δυνατότητες του κάθε ατόμου και έτσι είναι κατάλληλο για ποικιλία ασθενών(ύψος, βάρος κτλ.) αλλά και παθήσεων (Colomer et al., 2012; Hamzah et al., 2018; Taveggia et al., 2016).

 

LUNA EMG

Πρόκειται για ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα ρομποτικής αποκατάστασης, που πρόσφατα απέκτησε ο Όμιλος ΑΝΙΜUS και το οποίο συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη με τις δυνατότητες ηλεκτρομυογραφικής καταγραφής της μυϊκής δραστηριότητας. Μπορεί να συνδράμει στην αποκατάσταση τόσο νευρολογικών όσο και ορθοπεδικών παθήσεων, προσφέροντας πολλαπλές δυνατότητες θεραπευτικές σε ένα ασφαλές πλαίσιο.

Η επαναληψιμότητα της θεραπευτικής άσκησης είναι ιδιαίτερα σημαντική στα πλαίσια της θεωρίας της νευροπλαστικότητας του εγκεφάλου μετά από παθήσεις όπως τα αγγειακά εγκεφαλικά, η κρανιοεγκεφαλική κάκωση ή η πολλαπλή σκλήρυνση. Το Luna-EMG προσφέρει στοχευμένη και ευχάριστη για τον ασθενή άσκηση (πχ με τη μορφή video games) ανάλογα με τα λειτουργικά του ελλείμματα, ενώ ταυτοχρόνως καταγράφει με αναλυτικά δεδομένα την κλινική πρόοδο του ασθενούς. Η φορητότητα του μηχανήματος και η ευκολία χρήσης του το καθιστούν πολύτιμο εργαλείο αποκατάστασης.

Το ΚΑΑ ΑΝΙΜUS είναι η πρώτη δομή στην Ελλάδα που κάνει χρήση της νέας αυτής τεχνολογίας αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι ο Όμιλος ANIMUS πρωτοπορεί, επενδύει στη καινοτομία και στη δια βίου εκπαίδευση του προσωπικού στοχεύοντας πάντα στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του.

Καινοτομία ANIMUS