Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο επιστημονικό-εκπαιδευτικό μάθημα με θέμα «Διαχείριση επειγόντων περιστατικών στο ΚΑΑ»  στο αμφιθέατρο του ΚΑΑ ANIMUS.

Περισσότεροι από 60 ιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές και διοικητικοί υπάλληλοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη διάλεξη του Δρ. Αλέξανδρου Δ. Οικονομίδη, Ειδικού Παθολόγου – Συνεργάτη Ιατρού του ANIMUS KΑΑ.

Ο ίδιος δήλωσε «Η βαρύτητα, η ποικιλομορφία και η πολυπλοκότητα στην υποκείμενη παθολογία πολλών ασθενών του ΚΑΑ αναδεικνύεται καθημερινά με το ευμετάβλητο επίπεδο της υγείας τους, που επιτυχώς και συντονισμένα αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό και δη ιατρικό προσωπικό του κέντρου. Έτσι, παρά το ότι σε κάποιον θα ακουγόταν οξύμωρο να μιλήσει για επείγοντα περιστατικά σε μια φαινομενικά σταθερή κλινική κλειστής/ανοικτής νοσηλείας, η αλήθεια είναι ότι ο επαγγελματίας υγείας με πρωταγωνιστή την Παθολογική ομάδα του ΚΑΑ αντιμετωπίζει στην καθ’ ημέρα ιατρική πράξη επείγοντα συμβάματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης και με απόλυτο συντονισμό ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού». Το αντικείμενο της διάλεξης του κ. Οικονομίδη αφορούσε σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών που μπορεί να συμβούν στους νοσηλευόμενους του ΚΑΑ, να μεταφέρει τις τελευταίες διεθνείς οδηγίες αντιμετώπισής τους αλλά και να εξηγήσει το βασικό αλγόριθμο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής (BLS) καθώς και την πρακτική της ΚαρδιοΑναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α).

Τα μαθήματα υλοποιούνται στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης του προσωπικού του ΚΑΑ στοχεύοντας στη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών αποκατάστασης.