Ολοκληρώθηκε  με επιτυχία το διήμερο επιστημονικό εκπαιδευτικό σεμινάριο για το νέο ρομποτικό μηχάνημα  LunaEMG  στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS.

 

Τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα πρόληψης έναντι του covid-19,  μέλη της θεραπευτικής ομάδας του Κέντρου εκπαιδεύτηκαν στη χρήση του ρομποτικού μηχανήματος Luna- EMG, στην εφαρμογή πρωτοκόλλων και στις δυνατότητες που αυτό παρέχει.

 

Πρόκειται για ένα νέο  πρωτοποριακό σύστημα ρομποτικής αποκατάστασης, που πρόσφατα απέκτησε ο Όμιλος ΑΝΙΜUS και το οποίο συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη με τις δυνατότητες ηλεκτρομυογραφικής καταγραφής της μυϊκής δραστηριότητας. Μπορεί να συνδράμει στην αποκατάσταση τόσο νευρολογικών όσο και ορθοπεδικών παθήσεων, προσφέροντας πολλαπλές δυνατότητες θεραπευτικές σε ένα ασφαλές πλαίσιο.

Η επαναληψιμότητα της θεραπευτικής άσκησης είναι ιδιαίτερα σημαντική στα πλαίσια της θεωρίας της νευροπλαστικότητας του εγκεφάλου μετά από παθήσεις όπως τα αγγειακά εγκεφαλικά, η κρανιοεγκεφαλική κάκωση ή η πολλαπλή σκλήρυνση. Το LunaEMG προσφέρει στοχευμένη και ευχάριστη για τον ασθενή άσκηση (πχ με τη μορφή video games) ανάλογα με τα λειτουργικά του ελλείμματα, ενώ ταυτοχρόνως καταγράφει με αναλυτικά δεδομένα την κλινική πρόοδο του ασθενούς. Η φορητότητα του μηχανήματος και η ευκολία χρήσης του το καθιστούν πολύτιμο εργαλείο αποκατάστασης.

 

Το ΚΑΑ ΑΝΙΜUS θα είναι η πρώτη δομή στην Ελλάδα που θα κάνει χρήση της νέας αυτής τεχνολογίας αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι ο

Όμιλος ANIMUS πρωτοπορεί, επενδύει στη καινοτομία και στη δια βίου εκπαίδευση του προσωπικού στοχεύοντας πάντα στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του.

https://www.formedia.gr/ygeia/apokatastasi/omilos-animus-seminario-gia-to-neo-rompotiko-michanima-luna-emg/31288/