Ολοκληρώθηκε και επίσημα, με την παράδοση των πιστοποιητικών, η μετεκπαίδευση θεραπευτών του Κέντρου μας στο ρομποτικό μηχάνημα Luna- ΕΜG. Ο κ. Τσαπαρέγκας Ηλίας, φυσικοθεραπευτής MSc, MBA,NDT και η νευρολογική εργοθεραπεύτρια, κα. Μπουντίνα Έλενα, βρέθηκαν στο Gliwice της Πολωνίας στις 18 – 21 Ιουλίου, και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ΕGZOTech, για να παρακολουθήσουν από  τις εκπαιδεύτριες Milena Wojdalska και Dominika Kozak,  ένα εξειδικευμένο σεμινάριο του Luna- EMG σχετικά με νέες εφαρμογές και πρωτόκολλα θεραπείας σε νευρολογικές παθήσεις.

Να σημειωθεί ότι το Luna- EMG είναι ένα νέο  πρωτοποριακό σύστημα ρομποτικής αποκατάστασης, που πρόσφατα απέκτησε ο Όμιλος ΑΝΙΜUS και το οποίο συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη με τις δυνατότητες ηλεκτρομυογραφικής καταγραφής της μυϊκής δραστηριότητας. Μπορεί να συνδράμει στην αποκατάσταση τόσο νευρολογικών όσο και ορθοπεδικών παθήσεων, προσφέροντας πολλαπλές δυνατότητες θεραπευτικές σε ένα ασφαλές πλαίσιο.

Η επαναληψιμότητα της θεραπευτικής άσκησης είναι ιδιαίτερα σημαντική στα πλαίσια της θεωρίας της νευροπλαστικότητας του εγκεφάλου μετά από παθήσεις όπως τα αγγειακά εγκεφαλικά, η κρανιοεγκεφαλική κάκωση ή η πολλαπλή σκλήρυνση. Το Luna-EMG προσφέρει στοχευμένη και ευχάριστη για τον ασθενή άσκηση (πχ με τη μορφή video games) ανάλογα με τα λειτουργικά του ελλείμματα, ενώ ταυτοχρόνως καταγράφει με αναλυτικά δεδομένα την κλινική πρόοδο του ασθενούς. Η φορητότητα του μηχανήματος και η ευκολία χρήσης του το καθιστούν πολύτιμο εργαλείο αποκατάστασης.

Το ΚΑΑ ΑΝΙΜUS  είναι η πρώτη δομή στην Ελλάδα που κάνει χρήση της νέας αυτής τεχνολογίας και εφαρμόζει τα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι ο Όμιλος ANIMUS πρωτοπορεί, επενδύει στη καινοτομία και στη δια βίου εκπαίδευση του προσωπικού στοχεύοντας πάντα στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του.