Το Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας ANIMUS σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διοργανώνει, αποκλειστικά για τους σπουδαστές του ΙΕΚ σεμινάριο για τον “Ρόλο των Διατάσεων” με εισηγητή τον κο. Αργυρίου Θεόδωρο, ειδικό μυσκελετικό φυσικοθεραπευτή & Υπεύθυνο Εξωτερικής Νοσηλείας ANIMUS.

Διατάσεις είναι οι ασκήσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην ευλυγισία, ελαστικότητα και ευκαμψία, μυών και αρθρώσεων. Η έλλειψη αυτών των χαρακτηριστικών κάνει το μυϊκό και συνδετικό ιστό πιο επιρρεπή σε τραυματισμούς.
Οι διατατικές ασκήσεις έχουν ως στόχο να επαναφέρουν τους μυς στο φυσιολογικό τους μήκος και αυξάνουν το εύρος κίνησης των αρθρώσεων. Με τις διατάσεις επιτυγχάνεται ‘’καλύτερη μυική λειτουργία’’ . Αύξηση της ευλυγισίας, βελτίωση ισορροπίας και συντονισμού, αύξηση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων και προαγωγή της σωστής στάσης του σώματος. Οι διατάσεις βοηθούν έμμεσα στην μυϊκή δύναμη, καθώς τείνουν να επαναφέρουν τους μυς στο φυσιολογικό τους μήκος, οι μυς κάνουν καλύτερη σύσπαση επανακτώντας την χαμένη τους δύναμη.

Στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου ANIMUS και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ οι ακαδημαϊκές και εκπαιδευτικές συνέργειες θα συνεχιστούν με νέες δράσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.