Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των περισσότερων φορέων έλαβε χώρα η προγραμματισμένη συνάντηση για το έργο OACTIVE (Advanced personalized multi-scale computer models preventing OsteoArthritis) το οποίο  χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του Ορίζοντα 2020.

Οικοδεσπότης της συνάντησης ήταν το Πανεπιστήμιο του Liverpool (School and Research Institute for Sport and Exercise Sciences). Επιστήμονες από τομείς της ιατρικής, της εμβιομηχανικής, της στατιστικής, της επικοινωνίας και της ασφάλειας των δεδομένων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να προωθήσουν τις διαδικασίες για το έργο που από κοινού έχουν αναλάβει. Το Κέντρο Αποκατάστασης ANIMUS εκπροσώπησε ο κος. Καλογεράκης Πάρις ( Διοικητικός Διευθυντής Κ.Α.Α. ANIMUS ).

Το OACTIVE στοχεύει στην εξατομικευμένη πρόβλεψη και παρέμβαση της οστεοαρθρίτιδας (ΟΑ)  χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό μηχανιστικών, φαινομενολογικών υπολογιστικών μοντέλων, προσομοιώσεων και ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων (Big Data Analytics). Τα μοντέλα που θα αναπτυχθούν  θα χρησιμοποιηθούν για την προσομοίωση και την πρόβλεψη βέλτιστων θεραπειών, καλύτερης διάγνωσης και ανακούφισης των ασθενών. Για να ξεπεραστεί ο περιορισμός των παρεμβάσεων θεραπείας που ακολουθούνται στις μέρες μας, θα αναπτυχθούν παρεμβάσεις αποκατάστασης βασισμένες τεχνολογίες Επαυξημένης Πραγματικότητας σε ένα εξατομικευμένο πλαίσιο που θα επιτρέψει στους ασθενείς να βιώνουν πιο ευχάριστα τη θεραπεία, με στόχο τη μεγαλύτερη κινητοποίηση, εμπλοκή και προσήλωση στην παρέμβαση.

Η αποστολή του OACTIVE είναι να βελτιώσει την υγειονομική περίθαλψη επιταχύνοντας τη διάγνωση και την πρόβλεψη της ΟΑ με βάση μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση της παθοφυσιολογίας της νόσου, της δυναμικής και των αποτελεσμάτων των ασθενών.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα πληροφορίες για το OACTIVE στο :

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Επίσης μπορείτε να το ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Six month meeting of OActive and tour of Liverpool John Moors University premises! #OActive #ljmu #H2020

Gepostet von OActive Project am Montag, 4. Juni 2018

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6409385549962055680