Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη ο Όμιλος ANIMUS σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Λάρισας, πραγματοποίησαν  σεμινάριο με θέμα το Σακχαρώδη διαβήτη,  στα πλαίσια της εκπαίδευσης των σπουδαστών.

 Ο φαρμακοποιός του Ομίλου ANIMUS κος Κωστούλας Γεώργιος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους σπουδαστές τα είδη του διαβήτη, την παθοφυσιολογία τους, τη θεραπευτική αντιμετώπιση, νέες μελέτες και τρέχουσες εξελίξεις καθώς και την αντιμετώπισή του στην καθημερινότητα. 

Στη συνέχεια η κα Μαμέκα Ηλιάνα ( διαιτολόγος Ομίλου ANIMUS & επιστημονική συνεργάτης Παιδοενδοκρινολογικού ιατρείου Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θες/κης ) ανέπτυξε θέματα και πτυχές της διατροφικής εκπαίδευσης στον Σακχαρώδη Διαβήτη. 

Το σεμινάριο έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και η συμμετοχή των σπουδαστών επαγγελμάτων υγείας ήταν εντυπωσιακή. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων, από το κοινό, που πυροδότησε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη σε εισηγητές και συμμετέχοντες.