Με τη πρώτη και τη δεύτερη τάξη του 29ου Δημοτικού Σχολείου έγινε χθες η έναρξη του πρότυπου Εκπαιδευτικού  Προγράμματος  “ANIMUS Kids Experiencelearn & play ” στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκατάστασης  ANIMUS . Με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε 55 μαθητές μαζί με τις εκπαιδευτικούς που τα συνόδευαν. Τα παιδιά έπαιξαν, διασκέδασαν, προβληματίστηκαν και έμαθαν μέσα από τις βιωματικές δράσεις σε μια όμορφη γειτονιά που είχε στηθεί ειδικά για αυτά!

Το  πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6-8 ετών και έχει στόχο την   εξοικείωση και  την ευαισθητοποίηση παιδιών  και εκπαιδευτικών σε θέματα αναπηρίας και κοινωνικού ρατσισμού. Υπάρχουν σαφείς εκπαιδευτικοί στόχοι, καλλιεργεί την ενσυναίσθηση, ενθαρρύνει την αποδοχή και προωθεί τη φιλία . Την επιστημονική επιμέλεια και επίβλεψη και του προγράμματος  έχουν οι ψυχολόγοι του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus  Ειρήνη Κουκουράβα (Υπεύθυνη Τμήματος Ψυχολογίας ), Καλαμπαλίκη Ολυμπία και Πλατιά Παρασκευή, ενώ στην υλοποίησή του  συμμετέχουν θεραπευτές του ΚΑΑ όλων των ειδικοτήτων.

Η παρούσα δράση αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά ενέργεια του Ομίλου με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα «διαφορετικότητας», καθώς το Δεκέμβριο του 2018 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το βιβλίο «Η γειτονιά μας», μια δημιουργική συνεργασία της Λένας Χαϊδούτη και του Ομίλου ANIMUS.

Ο Όμιλος ΑΝΙΜUS στα πλαίσια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης συνεχίζει να δημιουργεί και να στηρίζει δράσεις με επίκεντρο τα  παιδιά επενδύοντας στο μέλλον.

Για  περισσότερες πληροφορίες του προγράμματος  μπορείτε να απευθύνεστε στη κα. Κουκουράβα Ειρήνη, Υπεύθυνη Τμήματος Ψυχολογικής Υποστήριξης  τηλ. 2410-851851, 6948387768