Ηλιάνα Μαμέκα

Ηλιάνα Μαμέκα

Υπεύθυνη Τμήματος Κλινικής Διατροφής

Τμήμα Κλινικής Διατροφολογίας

Η Ηλιάνα Μαμέκα είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος, απόφοιτος του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) .

Από το 2013 είναι Επιστημονική συνεργάτης του Παιδοενδοκρινολογικού ιατρείου της Γ΄ Παιδιατρικής κλινικής Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσ/κης. (Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 & Παιδική Παχυσαρκία). Από το 2013 έως σήμερα συμμετέχει ως προσωπικού ιατρείου στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ για παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τ. 1 και κοιλιοκάκη. Από το 2015 έως σήμερα είναι ιδιοκτήτρια νόμιμου διαιτολογικού γραφείο στη Λάρισα όπου ασχολείται με φυσιολογικές και κλινικές καταστάσεις ασθενών. Το 2010-2011 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου συνεργάστηκε με όλα τα τμήματα.

Έχει παρακολουθήσει συνέδρια και ημερίδες στα πλαίσια της συνεχιζόμενης διατροφολογικής και ιατρικής εκπαίδευσης,  όπως επίσης και συμμετάσχει σε επιστημονικές εργασίες σε συνέδρια της χώρας. Τέλος έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων βιβλίου <<Καρκίνος και Διατροφή>> του συλλόγου καρκινοπαθών Δράμας.

Τίτλοι Δημοσιευμένων εργασιών

  • 2018: Clinical Nutrition Espen & 2017: 12ο Πανελλήνιο ιατρικό συνέδριο παχυσαρκίας Αθήνας

Θέμα: Μείωση των υπογλυκαιμικών επεισοδίων παιδιών και εφήβων με σακχαρώδη διαβήτη τ.1 μετά τη συμμετοχή τους σε κατασκήνωση. Αποτελέσματα μελέτης 3 ετών

  • 2016 : 11ο Πανελλήνιο ιατρικό συνέδριο παχυσαρκίας Αθήνας

Θέμα: Συσχέτιση του δείκτη μάζας σώματος των παιδιών και εφήβων με αυξημένο σωματικό βάρος, που επισκέφθηκαν το ιατρείο παιδικής & εφηβικής παχυσαρκίας στη Βόρεια Ελλάδα με τον ΔΜΣ των γονέων τους.

Από το Σεπτέμβριο του 2017 εργάζεται στο ΚΑΑ ANIMUS στο τμήμα Κλινικής Διατροφής.