Ένας νέος χώρος πολιτισμού εγκαινιάστηκε  την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 με μια ανοικτή συναυλία για το κοινό,  του γνωστού μουσικοσυνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου.  Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου, ο Yφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κόκκαλης,  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός , ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης , οι Βουλευτές  του νομού, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτευτές , επιχειρηματίες καθώς και πλήθος κόσμου έδωσαν το παρόν και ενθουσιάστηκαν από τις εγκαταστάσεις του θεάτρου κάνοντας λόγο για το σπουδαίο έργο προσφοράς του Ομίλου ANIMUS. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην είσοδο του θεάτρου έχουν τοποθετηθεί έργα της γνωστής γλύπτριας Νέλλας Γκόλαντα. Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Αχιλλέας Αθ. Νταβέλης αποτείνοντας φόρο τιμής στους Ποντίους για την επέτειο των 100 χρόνων  από τη Γενοκτονία ζήτησε ενός λεπτού σιγή. Ακολούθησε μια μαγευτική συναυλία υπό τους ήχους του Χρήστου Νικολόπουλου, του Στέλιου Διονυσίου και της Ασπασίας Στρατηγού που ξεσήκωσε το κοινό.

Ο Όμιλος ANIMUS πιστεύοντας με πάθος στις αρχές της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προχώρησε στη διασύνδεση του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας  με τη κατασκευή του ANIMUS Theater , ενός υπαίθριου  θεάτρου που βρίσκεται  στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκατάστασης & Αποθεραπείας  ANIMUS στο 8ο χιλ. Λάρισας -Τρικάλων.

Το  Θέατρο είναι χωρητικότητας 1000 θέσεων, πλήρως προσβάσιμο και σε άτομα με αναπηρία. Η  θέση του έχει επιλεγεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να προσφέρει θέαση ακόμα και σε ανθρώπους με βαριά αναπηρία που δε μπορούν να μετακινηθούν από το κρεβάτι νοσηλείας τους.

Σκοπός του  ANIMUS Theater είναι να εξυπηρετεί μουσικές και θεατρικές παραστάσεις τα έσοδα των οποίων θα διατίθενται για την  υποστήριξη ατόμων με αναπηρία στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος ΑNIMUS επενδύει σε δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας φιλοδοξώντας να αφήσει το «αποτύπωμά» του στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις ευαισθητοποίησης για θέματα κοινωνικού ρατσισμού, καθώς και ενημερωτικές δράσεις σε θέματα πρόληψης ατυχημάτων και νοσημάτων θέλει να συμβάλει με το δικό του τρόπο στη διαμόρφωση μια κοινωνίας που θα ρίξει φως στον «αθέατο» κόσμο της αναπηρίας. Κορωνίδα της προσπάθειας αυτής αποτελεί πλέον το ANIMUS Theater όπου ο πολιτισμός συναντά τον πάσχοντα.