Το ANIMUS στο Singularity Greece Summit 2018

Το Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας ANIMUS στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης  που το διέπει και  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας ( 3 Δεκεμβρίου ) πρόκειται να πραγματοποιήσει εκδήλωση για την παρουσίαση του διαδραστικού παιδικού βιβλίου  με τίτλο Η γειτονιά μας, ένα βιβλίο για την ομορφιά της “διαφορετικότητας” της Λένας Χαϊδούτη, σε  εικονογράφηση του Γιώργου Στεργιούλα .

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο βιβλίο της ομάδας Heart Stories , με τη σφραγίδα του ANIMUS, που μιλά για την «διαφορετικότητα» και έχει σαν στόχο την εξοικείωση και  την ευαισθητοποίηση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα αναπηρίας και κοινωνικού ρατσισμού. Το βιβλίο έχει σαφείς εκπαιδευτικούς στόχους, καλλιεργεί την ενσυναίσθηση, ενθαρρύνει την αποδοχή και προωθεί τη φιλία. Τα παιδιά καλούνται να μπουν σε μια παραμυθένια γειτονιά, να γνωρίσουν τους ήρωες  της και να εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα είναι διαδραστική και θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 6.00 μμ.

Εκείνη τη μέρα, το βιβλίο θα ζωντανέψει, τα παιδιά θα περπατήσουν στη Γειτονιά και θα μπουν μέσα στα παραμυθένια σπίτια της!

Στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου, οι ήρωες και τα σπιτάκια θα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους με βιωματικές δράσεις! Τα παιδιά θα δοκιμάσουν να κινηθούν στο χώρο με αμαξίδιο, να περπατήσουν με κλειστά μάτια, να μάθουν για τη διατροφή παίζοντας και να ζωγραφίσουν ένα δικό τους κόσμο!

Σας περιμένουμε όλους με μεγάλη χαρά!

Το ANIMUS στο Singularity Greece Summit 2018