Το ANIMUS στο Singularity Greece Summit 2018

Το Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας ANIMUS είχε την τιμή να είναι το μοναδικό Κέντρο στην Ελλάδα που συμμετείχε στο κορυφαίο γεγονός καινοτομίας, ρομποτικής τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης που έγινε φέτος στη χώρα μας (19-20 Νοεμβρίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών).

Στόχος του Singularity Greece Summit, είναι  να αποτελέσει ένα ετήσιο σημείο αναφοράς καινοτόμων και πρωτοποριακών μυαλών και να λειτουργήσει ως καταλύτης εξέλιξης και καινοτομίας, αλλά και σημείο καμπής για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των start-ups και κάθε μορφής καινοτόμων ιδεών.

Το ANIMUS δέχτηκε την τιμητική πρόταση της Vodafone Hellas να παρουσιάσει ζωντανά στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής τον ρομποτικό εξωσκελετό Ekso GT™, από την εταιρεία Ekso Bionics, που πρόκειται για το μοναδικό εξωσκελετικό σύστημα στην παγκόσμια αγορά το οποίο αναπτύχθηκε και είναι στοχευμένο στην εξατομικευμένη επανεκπαίδευση και αποκατάσταση των βασικών κινητικών δεξιοτήτων.

Το Ekso™ είναι ένα φορέσιμο βιονικό “κουστούμι” το οποίο ονομάζεται ρομποτικός εξωσκελετός και επιτρέπει σε άτομα με αδυναμία στα κάτω άκρα να ορθοστατίσουν και να περπατήσουν στο έδαφος με ένα φυσικό πρότυπο βάδισης. Η βάδιση επιτυγχάνεται μέσω αλλαγών του κέντρου βάρους του χρήστη οι οποίες ενεργοποιούν ειδικούς αισθητήρες της συσκευής και οι οποίοι αρχικοποιούν κάθε βήμα. Οι κινητήρες της συσκευής λειτουργούν με μπαταρία και κινούν τα πόδια προς αντικατάσταση της νευρομυικής λειτουργίας.

Το 2018 το Κέντρο μας είχε την τιμή να πάρει μια πανευρωπαϊκή διάκριση! Το Εksoskeleton με την βοήθεια των εξειδικευμένων θεραπευτών μας πήρε την 2η θέση σε βήματα ανάμεσα σε Κέντρα από όλη την Ευρώπη ( συγκεντρωτικά έχουν γίνει πάνω από 700.000 βήματα τα τελευταία δύο χρόνια ).

Η ομάδα του ΑΝΙΜUS  αποτελούνταν από τον κο. Κόκκινο Γεώργιο και τους φυσικοθεραπευτές  (Certified EKSO GT Therapists)  κ. Καιτετζίδη Χρήστο. και  κ.  Ασλανίδη Δημήτρη. Tην αποστολή συνόδευσε η Γενική Διευθύντρια του ΚΑΑ Κωνσταντινίδου Ελίζα.  Παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο κος Μαλίζος Νικόλαος ( Ostracon ), αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Eksobionics σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η ρομποτική τεχνολογία στην υπηρεσία της θεραπείας και του ανθρώπου μπορεί σε κάποιους να φαντάζει ένα μακρινό μέλλον αλλά για εμάς στο ANIMUS είναι ήδη παρούσα!