Για 5η συνεχόμενη χρόνια το ΚΑΑ ANIMUS, σε συνεργασία με τη χορογράφο -χοροθεραπεύτρια κα.  Μαρία Καραπαναγιώτη και το τμήμα Ψυχολογικής Υποστήριξης του Animus, εντάσσει τα μαθήματα χοροθεραπείας στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα αποκατάστασης των ασθενών που νοσηλεύονται στο Κέντρο.

Μέσω της δράσης αυτής, η τέχνη του χορού συναντάται με την αποκατάσταση και γίνεται ένα ισχυρό μέσο έκφρασης και ψυχικής ανάτασης. Ως χοροθεραπεία ορίζεται η ψυχοθεραπευτική χρήση της κίνησης και του χορού, μέσα από την οποία το άτομο συμμετέχει δημιουργικά σε μια διαδικασία που προωθεί τη γνωστική, συναισθηματική, σωματική και κοινωνική του ολοκλήρωση. Η χοροθεραπεία επιτυγχάνει αλλαγές στον φυσικό (σωματικό), συναισθηματικό και νοητικό τομέα καθώς και στη κοινωνική συμπεριφορά του ατόμου. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες.

Ασθενείς του ΚΑΑ όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχουν με αμείωτο ενδιαφέρον τόσο στις συναντήσεις χοροθεραπείας όσο και στα ετήσια Φεστιβάλ Χορού με Αναπηρία – ή μη, λαμβάνοντας σημαντικές διακρίσεις !

Τα μαθήματα ξεκίνησαν .. !!